Vliegtickets naar Rome

Je hebt interesse in een vliegreis naar het prachtige Rome. Deze eeuwenoude stad is zowel per auto als per vliegtuig te bereiken. Er zijn meerdere luchthaven in de Benelux die deze vluchten verzorgen. De meeste mogelijkheden heb je vanaf Amsterdam Schiphol. Vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam heb je o.a. de keuze uit de volgende maatschappijen;Transavia, RyanAir en Airberlin.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om naar Rome te vliegen, heb je de keuze uit twee luchthavens:
Leonardo da Vinci Airport / Fiumicino Airport (FCO) - afstand tot het centrum: 26 km
Rome Ciampino Airport (CIA) - afstand tot het centrum: 15 km.

Rome

Wat te doen in Rome?

Wanneer je in Rome bent, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben voordat je Rome weer verlaat. Hieronder hebben wij een aantal attracties voor jou uitgezocht. Uiteraard biedt deze stad te veel om op te noemen. De keuze is aan jou.

Colosseum

Dit enorme bouwwerk is één van de meest karakteristieke boegbeelden van Rome. Het gigantische amfitheater dat in de Romeinse tijd plaats bood aan meer dan 60.000 toeschouwers. In de arena van het Colosseum gingen gladiatoren met elkaar aan. In deze ‘ruïne’ kan je voor heel even terug in de tijd door een bezoek brengen aan de tribunes, de arena en ondergrondse ruimtes. Giezen de grote aantallen toeristen is het wel aan te raden om vooral tickets te bestellen.

Trevi fontein

Dit is de beroemdste fontein van Rome als het al niet de beroemdste fontein van de wereld is. Deze enorme fontein is gebouwd in de 18e eeuw en beeldt de god van de Zee, Neptunus, uit en gelegen op Piazza di Trevi. Een bezoekje aan de Trevi fontein is niet compleet zonder dat je er een muntje hebt ingegooid. Volgens de verhalen brengt het geluk en zal je ooit weer terugkomen in Rome. Of dit waar is.. het is het proberen waard.

Monumento a Vittorio Emanuele II

Dit monument is gelegen aan het Piazza Venezia en valt op door zijn indrukwekkende vormen. Het bouwwerk is wordt ook wel 'Altara della Patria', het altaar van het vaderland genoemd. Wanneer je besluit om hier eens een kijkje te nemen, bezoek dan ook eens het bijbehorende museum en graf van een onbekende soldaat. Zijn graf wordt bewaakt door een aantal militairen.

Klimaat en Ligging

Rome heeft een Middelandse-Zee klimaat, dit houdt in dat het in de zomer heel heet kan worden. Temperaturen van 37 graden Celsius zijn dan ook geen uitzondering. De winters in Rome zijn heel mild met temperaturen tussen de 10 en 15 graden. De meest natte periode is in november en december.


Rome is centraal gelegen in Italië, praktisch aan de Tyrreense zee vanuit o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vlieg je er in ongeveer twee uur naar toe.