Vliegtickets naar Florence

Wil je een vlucht boeken naar Florence? Dan is de eerste stap gezet, je bestemming is bekend. Er zijn verschillende luchthavens die vluchten naar Florence aanbieden, waaronder Nederlands grootste luchthaven Schiphol. Je hebt dan keuze uit een aantal maatschappijen die jou naar Florence kunnen brengen. De aanbieders vanaf Schiphol zijn o.a. Vueling, KLM, Air France en Lufthansa.

Heb je geen zin in alle drukte van Schiphol dan zijn er gelukkig ook andere Nederlandse luchthavens die deze vluchten aanbieden zoals: Rotterdam The Haque airport of Eindhoven Airport.

florence

Wat te doen in Florence?

Florence een van de meest bekende steden als het gaat om cultuur. Veel bekende schilders, schrijvers en andere invloedrijke mensen hebben hier gewoond of zijn er zelfs geboren. Dit is terug te zien in de indrukwekkende bouwwerken en prachtige pleinen. Hieronder hebben wij een aantal bezienswaardigheden vermeldt die je zeker gezien moet hebben voordat je Florence verlaat:

Uffizi

Dit wereldbekende kunstmuseum moet je bezocht hebben wanneer je in Florence bent geweest. Hier hangen en staan werken van de grootste meesters zoals; Michelangelo, Sandro Botticelli, Giotto, Simone Martini, Pierro della Francesca en natuurlijk niet te vergeten onze eigen Rembrandt van Rijn.

Ponte Vecchio

Deze eeuwen oude brug is gebouwd in 1345 en loopt over de bekende rivier; de Arlo. De brug is gebouwd in opdracht van een invloedrijke familie die via een overdekte brug een verbinding wilden tussen het Palazzio Vecchio naar het Palazzo Pitti. Tegenwoordig zijn er heel veel kleine winkeltjes die voornamelijk uit juweliers bestaan. Zeker de moeite waard om hier eens een bezoekje aan te brengen.

Kathedraal van Florence

Veruit de mooiste kathedraal van Florence is de Basilica di Santa Maria del Fiore. Dit eeuwenoude gebouw staat centraal in het historisch centrum van Florence. Het is zowel van binnen als van buiten een waar plaatje om te zien. Indien mogelijk, moet je de 414 traptreden beklimmen, je kunt dan genieten van een prachtig uitzicht over Florence.

Florence City Pass

Als laatste willen we jou graag informeren over de Florence City Pass. Met deze pas geniet je van hoge kortingen op veel musea, excursies en andere attracties. Tevens kan je 24 uur gebruik maken van de Florence Hop-on-hop-off-bus. Voor de echte fanaten is deze kaart te upgraden naar een premium of gold variant. Uiteraard bevatten deze uitgebreidere privileges.

Klimaat en Ligging

Het klimaat kent milde winters en regelmatig hete zomers. Wanneer je kiest voor een relax-vakantie is de zomer een prima periode. Houd je er van om de stad te verkennen dan raden wij het voor of najaar aan. Echter kan het soms flink regenen in het najaar. De hoogste temperaturen, van gemiddeld 30°C, worden hoofdzakelijk in de maanden juli en augustus bereikt.


Florence is gelegen in het binnenland van Italië, waar de slanke vorm begint, en ligt op dezelfde hoogte als de bekende plaats Pisa. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 1 uur en 40 minuten, hemelsbreed 1058 km.