Vliegtickets naar Dublin

Dublin! En met ruim een miljoen inwoners de grootste stad van Ierland. Deze stad staat bekend om haar vele pubs die, wereldwijd tot de beste pubs behoren. Dit is mede te danken aan het welbekende zwarte bier; Guinness, Jameson Irish whisky en de band U2. Wanneer je in Dublin rondloopt heb je het gevoel dat je terug bent gereisd in de tijd. Deze sfeer is juist wat Dublin zo’n leuke en unieke bestemming maakt. Door de goedkope vluchten is Dublin uitermate geschikt voor een stedentripje. Er zijn een aantal luchthavens in Europa, o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: Aer Lingus of Ryanair.

Wanneer je een vlucht boekt naar Dublin zal je arriveren op de luchthaven:
Dublin Airport (DUB) - afstand tot het centrum is ca. 10 km

Dublin

Wat te doen in Dublin?

Guinness Storehouse

Een echter aanrader wanneer je in Dublin bent is het bezoeken van het Guinness Storehouse. De bekende tekst “There’s poetry in a pint of Guinness” is er een die je vaak tegenkomt in de beroemste brouwerij van Dublin. Laat je meenemen naar de beginselen van de ‘Guinness pint’ in de maar liefst zeven verdiepingen tellende St. James Gate brouwerij. Tevens heb je vanuit dit oude bouwwerk uit 1904 een prachtig uitzicht over een stad Dublin.

Dublin Bay

Dit maakt de stad Dublin zo uniek. De prachtige baai die aan het centrum ligt heeft prachtige standen met in totaal meer dan 10 kilometer aan strandplezier. Hierin monden ook een aantal rivieren uit zoals de Dodder en de Liffey. Tevens kan je genieten van een heerlijk potje golf op het Royal Dublin golf resort. Deze golfclub is gelegen op een oogstrelend eiland; Bull Island. Je vindt hier veel verschillende watervogels en steltlopers die graag vertoeven bij het Dollymount strand.

Millennium Spire

Dit imposante monument is vanuit de hele stad te zien. Met een enorme hoogte van maar liefst 120 meter is het niet te missen. Dit monument staat op het voormalige Pillar Nelson terrein in O’Connel Street. Het is een enorme roestvrijstalen spitse met een diameter van 3 meter op ooghoogte uitlopend in een punt. Door zijn reflecterende uiterlijk is het een bijzonder gezicht wanneer je er in een avonduren een bezoekje aan brengt. Kortom zeker een fotomomentje waard.

Klimaat en Ligging

Dublin heeft een zeeklimaat wat resulteert in zowel milde zomers als winters. In Dublin wordt het nooit écht koud. De kans op winterweer is klein, dit komt doordat de gemiddelde temperatuur rond de 5 graden ligt. In de zomer wordt het nooit echt heet en worden temperaturen van 30 graden zelden gehaald. Dus voor een zonnige strandvakantie kan je beter afzakken naar een warmer oord. Het klimaat is uitermate geschikt voor een stedentrip gedurende het jaar omdat de neerslag ook erg meevalt. Het regent minder dan bijvoorbeeld in het westen van Ierland.

De hoofdstad Dublin is gelegen in het oosten van het Ierland en is te bereiken via het water of met het vliegtuig. Het laatste wordt dan ook het vaakst gekozen. Je houdt dan meer tijd over om deze prachtige stad, vol met gezellige pubs, hippe winkelstraten en veel culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Een vlucht vanuit Amsterdam naar Dublin duurt ongeveer: 1 uur en 7 minuten.