Vliegtickets naar Parijs

Parijs, de hoofdstad van de liefde! Een uitstekende keuze, voor bijvoorbeeld een citytrip. Echter is Parijs ook een luchthaven om gemakkelijk door reizen naar enkele andere populaire bestemmingen zoals Dubai en Marrakech. Je kunt van vele luchthavens in de Benelux vertrekken voor een vlucht naar Parijs, waaronder Nederlands grootste luchthaven Schiphol. Je hebt dan keuze uit een aantal maatschappijen die jou naar Parijs kunnen brengen. De aanbieders vanaf Schiphol zijn o.a. Britsh Airways, KLM en Air France

Heb je geen zin in alle drukte van Schiphol dan zijn er gelukkig ook andere Nederlandse luchthavens die deze vluchten aanbieden zoals: Maastricht Aachen Airport of Eindhoven Airport.

Parijs

Wat te doen in Parijs?

In deze romantische stad is erg veel te ondernemen en beleven. Het is niet in 1 dag te bewonderen. Onderstaand een aantal tips en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Laat je verrassen door deze levendige stad.

Eifeltoren

Frankrijks grootste trekpleister is dan ook de Eiffeltoren. Een trip naar Parijs is dan ook niet compleet zonder het bewonderen van dit enorme bouwwerk. Wil je de stad vanaf een unieke locatie bekijken? Pak dan de lift naar boven en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad.

Louvre

Dit is werelds beroemde en meest bezochte kunstmuseum. Laat je meeslepen in de kunstgeschiedenis en bewonder de werken van de grootste meesters. Een mindere bijkomstigheid is dat er lange wachtrijen bij de kassa's kunnen staan, vooral in de weekenden. Een tip is om de entree kaartjes vooraf online te bestellen.

Moulin Rouge

Deze mag niet ontbreken in de tips. De meest bekende nachtclub van Parijs is bekend uit menig film en theatervoorstelling. Hier kan je genieten van geweldige shows onder het genot van een luxe diner. Kortom een hotspot die je niet kunt en mag missen.

Klimaat en Ligging

Parijs heeft een maritiem klimaat. Het weer wordt grotendeels beïnvloed door de nabijheid van de zee en de Atlantische Zeestroom. Extreme weersomstandigheden zullen zich in Parijs niet vaak voordoen. Temperaturen van rond de 25 graden Celcius zijn in de zomer haalbaar. 'S Winters zullen de temperaturen niet ver onder het vriespunt zakken. Kortom een prima klimaat om de stad zowel in de zomer als in de winter te bewonderen.


Parijs is gelegen in het noordelijke deel van het land en is centraal gelegen. De stad is niet alleen per vliegtuig bereikbaar ook met het openbaar vervoer of met de auto. De afstand van Amterdam - Parijs is is met eigen vervoer ongeveer 500 kilometer. De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol bedraagt ongeveer 50 min.