Vliegtickets naar Berlijn

Een reis naar de stad van de welbekende 'Berlijnse muur'. Deze stad heeft een indrukwekkende geschiedenis en dat is overal terug te zien. Berlijn is zowel per auto als per vliegtuig te bereiken. Er zijn meerdere luchthavens in de Benelux die deze vlucht verzorgen. In Nederland het je deze keuze om vanaf Amsterdam of Maastricht te vertrekken. Je hebt de keuze uit o.a. de volgende maatschappijen;KLM, Ryanair en Lufthansa.

Wanneer je een vlucht gaat boeken, heb je de keuze uit twee luchthavens:
Berlin-Tegel (TXL) - Afstand tot het centrum: 8 km
Berlin-Schönefeld (SXF) - Afstand tot het centrum: 16 km.

Berlijn

Wat te doen in Berlijn?

Berlijnse muur

Dit indrukwekkende bouwwerk mag je eigenlijk niet overslaan. Het staat bol van geschiedenis en dat is op sommige plekken in Berlijn nog steeds te zien. De Berlijnse muur was met ruim 3,5 meter en ruim 45 kilometer lang een betonnen afscheiding tussen Oost- en West-Berlijn. In 1989 kwam daar een einde aan door de "Val van de Muur". Het overgrote deel van de muur is vernietigd, echter zijn er op sommige plekken, zoals bij de East Side Gallery, nog delen van de oorspronkelijke muur te zien.

Checkpoint Charlie

In de tijd van de tweedeling tussen Oost- en West-Berlijn waren er een aantal doorgangen. Checkpoint Charlie was de derde doorgang. Deze doorgang is een veel bezochte bezienswaardigheid in Berlijn. Tegenwoordig zie je een replica van het oorspronkelijke wachtershuisje, welke stond tussen het Russische en de Amerikaanse gebied. Naast deze doorgang ligt het Mauermuseum, een bezoekje aan dit museum maakt deze bezienswaardigheid compleet.

Fernsehturm

De televisietoren van Berlijn staat op bijna elk panoramabeeld van de stad. De toren heeft een hoogte van 368 meter en is inmiddels een iconisch bouwwerk geworden. Je kunt op een hoogte van 203 meter de stad van bovenaf bewonderen en bij helder weer wel 35 kilometer ver kunt kijken. Je gaat met een lift omhoog, echter moet je hier toegangskaarten voor kopen met een tijdslot. Wanneer je deze kaarten op het moment zelf koopt kan het zijn dat je uren later pas naar boven kunt. Een tip is dat ook om de kaarten vooraf al te bestellen.

Klimaat en Ligging

Berlijn kent een gematigd zeeklimaat. Doordat Berlijn landinwaarts ligt, tegen de Poolse grens, heeft het ook invloeden vanuit het landklimaat. Wanneer de wind uit het oosten komt kan de temperatuur plots dalen of juist stijgen. De zomers en winters kent over het algemeen geen extremen. Het beste jaargetij om een bezoekje aan Berlijn te brengen is in de Lente. De winter is dan voorbij en begint de temperatuur op te lopen. Ideaal om deze bruisende stad te ontdekken.


Deze stad is gelegen in het noord-westen van Duitsland. De vliegtijd vanuit Amsterdam naar jouw luchthaven in Berlijn is ongeveer 1 uur en 06 minuten.