Vliegtickets naar Shanghai

Shanghai staat bekend als één van de grootste steden ter wereld en is gelegen aan de Oost Chinese zee. Deze stad is niet alleen immens qua omvang maar het is daarbij ook een zeer belangrijk economisch metropool. In de oude, ommuurde stad zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Je vindt hier veel oude tempels en kleine straatjes. Vooral een wandeling over “de Bund” zal je doen verbazen, door de ligging aan het water en de oude karakteristieke panden heeft het een bijzondere uitstraling. Maar er is ook een heel andere kant van Shanghai. Het ‘nieuwe’ deel heeft plenty enorme wolkenkrabbers, zoals de beroemde Oriental Pearl Tower, het Shanghai World Financial Centre en de Jin Mao Tower. Omdat de stad zoveel diversiteit heeft is het een echte trekpleister en trek het jaarlijks miljoenen bezoekers en toeristen.

Wanneer jij toe bent aan een bezoek in deze prachtige metropool, boek dan snel een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: KLM, Emirates, Air China of China Soutern Airlines.

Wanneer je een vlucht boekt naar Shanghai zal je arriveren op de één van de internationale luchthavens:

Shanghai Hongqiao (SHA) – afstand centrum: ca. 15 km
Shanghai pudong (PVG) – afstand centrum: ca. 30 km

Shanghai

Wat te doen in Shanghai?

De Bund (Zhongshan Lu)

De Bund en Shanghai zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Bund is gelegen aan de rivier Huangpu. Wanneer je door de prachtige, oude, straten loopt kom je langs heel veel karakteristieke panden. Waaronder het Douanekantoor, de Shanghaibank, diverse luxe hotels en het pand waar de North China Daily News is gevestigd. Wanneer het donker begint te worden zal je betoverd worden door alle lichtjes die branden. Zeker de moeite waard om dit eens te bekijken.

Jaden Boeddha Tempel

De is een zeer belangrijk tempel in Shanghai. Het is een boeddhistische tempel die ook wel bekend staat onder een andere naam; Jufo Si. Deze tempel is opgericht in 1882 en was voorzien van 2 zittende Boeddha beelden uit Birma. Helaas heeft er een verwoestende brand plaatsgevonden. Gelukkig is de tempel op een andere plaats weer opgebouwd en is nu gelegen het noordwesten van Shanghai. Wanneer je deze tempel gaat bewonderen kan je genieten van een aantal zalen en kamers, waaronder de grote zaal van Weelde, de kamer van de Vier Hemelse Koningen en de zaal van de Jaden Boeddha.

Nanjing Road

Dit is een straat waar de shopaholics zeker aan hun trekken komen. Het is een invloedrijke straat van Shanghai. Deze straat staat ook wel bekend als de Nanjing Lu en is voornamelijk alleen toegankelijk voor voetgangers. Je kunt hier dus ongestoord shoppen. De straat is maar liefst 6 kilometer lang en je vindt hier een enorm scala aan winkels. Alle grote en kleine merken zijn hier vertegenwoordigd. Er is zelfs een openlucht markt te vinden voor wie van gadgets en elektronica houdt.

Klimaat en Ligging

De stad Shanghai heeft een Chinaklimaat, dit houdt in dat de stad warme zomers heeft een milde winters. Ook kent Shanghai een echte moesson. Deze regenperiode kent veel neerslag in de vorm van hevige regen en onweersbuien. Er valt dan gemiddeld tussen de 150 en 200 mm aan regen. Door de ligging aan de oostkust van China is Shanghai ook gevoelig voor tyfoons die voornamelijk in het derde kwartaal van het jaar voorkomen. De winters zijn droger en kouder, het kwik daalt tot ongeveer het vriespunt en soms daar net onder. Strenge vorst ken Shanghai nauwelijks. Ook komt het wel eens voor dat het sneeuwt, echter is dit vaak niet van lange duur.

Shanghai is gelegen in het oostelijk kustgebied van China en is eigenlijk alleen met het vliegtuig te bereiken. Echter bestaan er ook andere mogelijkheden, wel is dit weggelegd voor de echte avonturier. De snelste manier is via het luchtruim en je vliegt er vanuit Amsterdam in ongeveer 11 uur en 12 minuten naar toe.

Afhankelijk van de zomer- of wintertijd is het in Shanghai 6 of 7 uur later dan in Nederland.