Vliegtickets naar Hong Kong

Deze prachtige metropool staat garant voor een traktatie van moderne economie met een duidelijke ‘touch’ van Aziatische elementen. Hong Kong bestaat uit maar liefst 236 eilanden en behoort tot sinds kort weer bij het land China. Echter gelden hier andere wetten dan de communistische wetten van China. Om deze wetten niet met elkaar in strijd te laten zijn is van Hong Kong een speciale bestuursrechtelijke regio gemaakt. Voor de toerist is het een stabiele plek waar je heerlijk kunt genieten van een bijzondere combinatie van twee werelden, de oosterse en westerse cultuur komen in harmonie samen. Hierdoor is Hong Kong één van de meest populaire wereldsteden van dit moment.

Wil je deze interessante metropool ook bezoeken? Boek dan vlug een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in Europa, o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: KLM, Emirates, Air China of Air France

Wanneer je een vlucht boekt naar Shanghai zal je arriveren op de luchthaven:
Hong Kong Airport / Chek Lap Kok (HKG) - Afstand centrum: ca. 30 kmHong Kong

Wat te doen in Hong Kong?

Victoria Peak

Op de Vicoria Peak heb je werkelijk het mooiste uitzicht over de stad. De prachtige panoramaview vind je op een hoogte van maar liefst 552 meter. Niet gek dat dit uitkijkpunt ook zeer geliefd is onder fotografen. Met name het beeld dat je hebt tijdens zonsondergang is adembenemend. Om deze bezienswaardigheid in stijl te beginnen is het aan te raden om de Peak Tram de nemen. Met deze roodgekleurde tram wordt je naar boven gebracht. Over een afstand van 1.400 meter stijg je maar liefst 400 hoogtemeters! Erg indrukwekkend en zeker de moeite waard om te beleven.

Temple Street Market

De bekendste avondmarkt van Hong Kong is in de Templestreet. Het is hier vooral druk na het avondeten. Deze avondmarkt is niet alleen erg in trek bij toeristen maar ook de locals vinden het fijn om de markt af te struinen naar leuke koopjes. Wanneer de hoek om gaat vind je de Jademarkt. Hier vind je overdag dan ook werkelijk alles wat met jade te maken heeft. Even een gratis tip; vergeet niet om stevig te onderhandelen wanneer je een aankoop wilt doen. Dit kan je een aardig zakcentje opleveren.

Avenue of Stars

Net als Hollywood kent Hong Kong haar eigen versie van de Walk of Fame, de Avenue of Stars. Dit is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Deze Avenue of Stars is een eerbetoon aan iedereen dien werkzaam is binnen de filmindustrie van Hong Kong. Je vindt deze “sterren” aan een prachtige promenade aan Victoria Harbour in Tsim Sha Tsui. Wanneer je deze ’s avonds bezoekt kan je ook nog eens genieten van de zeer indrukwekkende lichtshow ‘Symphony of Lights’.

Klimaat en Ligging

Hongkong heeft een warm zeeklimaat wat door sommige bronnen zelf als subtropisch wordt omschreven. Dit komt mede door de kenmerkende warme, relatief droge winters en de temperaturen in de zomer zijn subtropisch warm met veel neerslag. Hierdoor ontstaat een (zeer) hoge luchtvochtigheid. Juli is de maand met de hoogste gemiddelde temperatuur van maximaal 31 graden en een gemiddeld minimum van ca. 27 graden. Vanaf april is de kans op cyclonen en tropische stormen het grootst.

Hongkong is een miljoenenstad dat gelegen is op een eilandengroep dat dezelfde naam heeft. Er zijn een aantal belangrijke eilanden zoals Hong Kong City waar de gelijknamige stad ligt, Lantau Island, New Territories en het schiereiland Kowloon. De stad Hong Kong is onderdeel van China maar heeft niet dezelfde wetten en regeringssysteem. De meest gekozen optie is om China per vliegtuig te bereiken. De vlucht vanuit Amsterdam naar Hongkong duur ongeveer 11 uur en 41 minuten.