Vliegtickets naar Kaapstad

De op één na grootste stad van Zuid-Afrika is Kaapstad. Van oudsher was Kaapstad een belangrijk punt op de handelsroute tussen Azië en Nederland. Het welbekende Kaap de Goede Hoop was voor de Nederlanders een verversingspunt waar de Verenigde Oost-Indische Compagnie gretig gebruik van maakte. Kaapstad van tegenwoordig behoort tot de leukste steden van Zuid-Afrika om een bezoekje aan te brengen. In tegenstelling tot het gevaarlijke Johannesburg kan je in Kaapstad rustig genieten van jouw welverdiende vakantie. Ook een bezoek bregen aan deze moderne en levendige stad? Boek vandaag nog een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: Air FranceSouth African Airways of Emirates.

Wanneer je een vlucht boekt naar Kaapstad zal je arriveren op de luchthaven:
Cape Town International Airport (CPT) - De afstand tot het centrum is ca. 22 km

Kaapstad

Wat te doen in Kaapstad?

Tafelberg

Eén van de meest voor de hand liggende bezienswaardigheden wanneer je een bezoek brengt aan Zuid-Afrika. Dit prachte natuurfenomeen ligt in Kaapstad en is duidelijk van uit elke hoek van de stad zichtbaar. Deze wereldberoemde berg is een écht herkenningspunt en rijkt tot ver boven de stad. Het hoogste punt ligt op 1086 meter en vind je bij McLear’s Beacon. Voor de avonturiers onder ons, zijn er meerdere wandelroutes om de berg te beklimmen. Wanneer je wel van het uitzicht wilt genieten maar een wandeling is te ver, is er ook een kabelbaan die je naar de top van deze berg brengt. Het uitzicht is werkelijk adembenemend.

Victoria & Alfred Waterfront

Wanneer je de Tafelberg hebt bezocht is het Victoria & Alfred Waterfront een ideale plek om na te genieten. Het Victoria & Alfred Waterfront is gelegen aan de voet van de Tafelberg en vlakbij de haven van Kaapstad. Hier is het allemaal te doen. Van leuke winkels, gezellige restaurants of het boeken van excursies en andere attracties. Daarnaast zijn er vaak markten met echte Zuid-Afrikaanse sierraden die uiteraard handgemaakt zijn. Het merendeel van het Victoria & Alfred Waterfront is overdekt.

Kasteel de Goede Hoop

Het bouwjaar van dit kasteel ligt rond 1670 wanneer de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) de opdracht gaf om dit fort te bouwen. Het staat bekend als het oudste, nog bestaande Europese bouwwerk in Zuid-Afrika. Rond het kasteel vind je o.a verschillende winkels, werkplaatsen, een kerk en oude gevangeniscellen. In het kasteel “de Goede Hoop” is tegenwoordig een militair museum te vinden en een collectie van de bekende zakenman William Fehr. Deze collectie bestaat uit bijzondere kunst, die de zakenman verzamelde. Zeker een bezoekje waard.

Klimaat en Ligging

De grootste delen van Zuid-Afrika kennen een al dan niet gematigd subtropisch klimaat. Denk aan het savanneklimaten, steppeklimaten en woestijnklimaten. Echter is het in Kaapstad net even anders en behoort het tot een uitzondering. Dit komt mede door de zuidelijke ligging en ligging aan zee. Hierdoor is het in Kaapstad een mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn relatief droog en opzichte van de natte wintermaanden. In de zomermaanden; december tot en met maart is het warm zonnig en droog. Dit is dat ook de meest gunstige periode om Kaapstad te bezoeken. In deze periode voelt het zelden benauwd aan doordat de warmte wordt gecombineerd met weinig tot geen neerslag.

De stad Kaapstad ligt in het zuidwesten van het land bij Kaap de Goede Hoop aan de Tafelbaai grenzend aan de Atlantische Oceaan. Wanneer je een directe vlucht vanuit Amsterdam neemt duurt de vlucht ongeveer 11 uur en 41 minuten. Wanneer je een vlucht hebt geboekt met 1 of meerdere overstappen dan kan de reis 20 uur duren.