Vliegtickets naar Marrakech

Deze stad is één van de vier koningssteden van Marokko. Marrakech is gelegen op Haouzvlakte en staat al vele jaren op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit komt mede door haar prachtige historische stadskern. Daarbij behoord de stad, door vele bezienswaardigheden en attracties, tot één van de topbestemmingen van Noord-Afrika. Een aantal Nederlandse, Duitse en Belgische luchthavens bieden de vluchten aan naar Marrakech. Eenmaal een keuze gemaakt te hebben in de luchthaven zijn er ook verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten verzorgen. Dit zijn o.a. KLM en Royal Air Maroc. Maar ook de welbekende low-cost maatschappijen als; Transavia, Ryanair, Easyjet en Vueling bieden deze vluchten aan.


Wanneer je een vlucht boekt naar Marrakech zal je arriveren op de luchthaven:
Marrakesh (Menara) - RAK - Marokko – afstand tot het centrum: 6 km.

Marrakech

Wat te doen in Marrakech?

Djemaa el Fna

Wanneer je naar Marrakech gaat moet je eigenlijk naar hét plein waar veel bezienswaardigheden zijn en je als toerist je ogen uit kijkt. Het Djemaa el Fna staat bekend om zijn authentieke Marokkaanse artikelen, geuren en kleuren van verschillende specerijen, de kruiden worden in kegelvormige hoeveelheden getoond wat een prachtig beeld geeft. Daarnaast vind je op het plein verschillende straatartiesten zoals: acrobaten, waarzeggers, slangenbezweerders en muzikanten. In de avonduren is het plein vooral het toneel van de vele eetgelegenheden waar je kunt genieten van de originele Marokkaanse keuken. Zeker de moeite waard wanneer je een bezoek brengt aan deze stad.

Souks

Dit zijn de vele kleine straatjes en steegjes die achter de beroemde plein, het Djemaa el Fna, liggen. Ook hier vind je weer de bonte kleuren van allerlei specerijen terug. Daarnaast zijn er plenty winkeltjes waar je schoenen, kleding en andere Marokkaanse producten kunt kopen. De zon in Marrakech is fel en brengt een zinderende hitte met zich mee. Hierdoor zijn er dele van de straten overdekt, om je te beschermen voor de hitte.

Hammam

Wanneer je in Marrakech bent moet je, indien je dit fijn ving, een echte Marokkaanse Hammam bezoeken. Een Hammam is een badhuis waar je van verschillende badrituelen kunt genieten om heerlijk tot rust te komen. Wellicht is het een perfecte afsluiter van jouw vakantie, voordat je jouw dagelijkse leven weer in gaat.

Klimaat en Ligging

De stad Marrakech kent een landklimaat. Dit houdt in dat er hete tot extreem hete dagen zijn in de zomer. De rest van het jaar kent Marrakech een enigszins constante temperatuur in de rest van het jaar. In de zomer is de chergui een wind die verantwoordelijk is voor de hoge temperaturen en kan daarbij ook zorgen voor zandstormen. ’S Winters is vooral de nacht die verraderlijk kan zijn. Het kwik kan dan gemakkelijk dalen tot onder het vriespunt. Qua neerslag is het vrij constant met in de maanden juni t/m augustus nauwelijks neerslag. De rest van het jaar valt er gemiddeld 30-60mm neerslag.


Marrakech is gelegen in het noordwesten van Marokko, waar de meest grote steden zijn. Het zuidelijke deel van Marokko bestaat voornamelijk uit de Sahara. Het is mogelijk om met de auto Marokko te bereiken maar de voornaamste manier is toch het vliegtuig. De vlucht vanuit Amsterdam duur ongeveer 3 uur en 24 minuten.