Vliegtickets naar Rio de Janeiro

Deze prachtige metropool kent veel gezichten van rijkdom tot de bekende Favela. Rio de Janeiro heeft een wereldberoemd Christusbeeld op de Corcovadoberg die je vanuit de hele stad kunt zien. Daarnaast ken je Rio de Janeiro natuurlijk van het bruisende Carnaval en de prachte witte stranden. In de historische binnenstad vind je ontzettend veel mooie gebouwen, kerken en zeer gezellige pleinen. De moderne architectuur wordt afgewisseld met prachtige oude gebouwen. Gelukkig is er ook gedacht over groene oases zoals de botanische tuin en het Tijuco bos. Kortom, Rio de Janeiro heeft voldoende ingrediënten voor een indrukwekkende vakantie. Boek vandaag nog een vliegticket. Er zijn een aantal luchthavens in o.a. Nederland, België en Duitsland met verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht voor jou verzorgen. Vlieg o.a met: Air France, KLM of British Airways

Wanneer je een vlucht boekt naar Rio de Janeiro zal je arriveren op de internationale luchthaven:
Galeao International Airport (Antonio Carlos Jobim) - GIG – De afstand tot het centrum is ca. 20km.

Voor binnenlandse vluchten kan je kiezen voor de luchthaven:
Santos Dumont - SDU - De afstand tot het centrum is ca. 3km.

Rio de Janeiro

Wat te doen in Rio de Janeiro?

Cristo Redentor

Dit standbeeld van Christus de Verlosser staat het hoogste punt van de Corcovadoberg en werd gebouwd tussen 1922 en 1931 door de beeldhouwer Paul Landowski. Vele van jullie zullen het eens zijn dat dit een wereldberoemd standbeeld is en een iconisch beeld wanneer je denkt aan Rio de Janeiro. Het symbool voor de vrede wordt jaarlijks door miljoenen bezoekers bezocht en het beeld is tevens te bewonderen vanuit de gehele stad en houdt hierbij een oogje in het zeil. Het is zeker de moeite waard om dit imposante beeld van dichtbij te bewonderen. Het geluk is dat er een treintje die jou naar de top van de berg brengt, waarna je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Deze bezienswaardigheid is zeker de moeite waard!!

Stranden

Wanneer je in Rio de Janeiro bent mag een bezoekje aan het stand zeker niet ontbreken. De meest belangrijkste en populaire standen zijn Ipanema en Copacobana Beach. De ligging van Ipanema Beach is tussen de meest rijke buurten Arpoador en Leblon. Dit strand staat bekend om zijn strandsporten, gezellige terrasjes en op zondag is de weg afgesloten. Dan kan je genieten van de kunsten van rolschaatsers en skateboarders. Naast dit strand ligt een ander populair strand; Copacobana Beach. Dit strand is bekender onder de toeristen en wordt met name bezocht door veel surfers. Bij Copacobana Beach ligt ook de gezellige boulevard waar het uitgaansleven goed vertegenwoordigd is.

Nationale Bibliotheek

Dit is waarschijnlijk de mooiste bibliotheek van de wereld. De nationale bibliotheek van Brazilië is gelegen aan het Cinelândia plein. Met een collectie van ruim 9 miljoen items hoort het zeker thuis in het rijtje van de grootste bibliotheken van de wereld. Een waar walhalla voor liefhebbers van boeken. Wanneer je de imposante entree binnenkomt valt je mond spontaal open, zo groot. Wanneer je een bezoekje brengt aan de bibliotheek zijn er ook nog andere bezienswaardigheden in de buurt. Zoals het Museu Nacional de Belas Artes en Museu Judaico do Rio Janeiro. Aan de overkant van de Nationale bibliotheek is het welbekende Theatro Municipal te bewonderen. Zeker de moeite waard om hier een dag voor uit te trekken.

Klimaat en Ligging

De stad Rio de Janeiro ligt op een scheiding van twee verschillende klimaten; het tropisch en een gematigd savanneklimaat. Het gehele jaar zijn de temperaturen hoog te noemen met in de zomer uitschieters naar de 40 graden. In de zomer zijn er regelmatig een pittige regenbuien die roet kunnen gooien in de plannen voor een relaxte stranddag. De beste periode om Rio te bezoek is in de wintermaanden van mei tot en met september wanneer het bij ons de zomer is. Het voordeel is dat de lokale bevolking dan geen vakantie hebben. Daarnaast zijn de prijzen van de hotelkamers ook een stuk voordeliger.

De voormalige hoofdstad van Brazilie ligt in het zuidoosten van het land in de gelijknamige deelstaat. De stad ligt aan een wijde baai, de Baai van Guanabara.

De vlucht vanuit Amsterdam duurt ongeveer 12 uur en 25 minuten. Uiteraard afhandelijk van de gekozen tussenstops.